NYPAN Asztaloscentrum és Barkácsdiszkont

9700 Szombathely, Varasd utca 16.

NYPAN
Akciók
Ajánlatkérés
Galéria
Kapcsolat

Rétegelt lemezek

A rétegelt lemez a faanyag hámozásos eljárással készített rétegeiből ragasztással kerül kialakításra. A terítéket úgy készítik, hogy az egymást követő rétegek száliránya egymásra merőleges legyen, így egy igen szívós, rugalmas lemezterméket hozva létre. Sokoldalú alapanyag, hiszen a különböző fafajokból készült rétegelt lemezek (nyír, nyár, bükk, fenyő, ceiba, okumé, meranti) eltérő tulajdonsággal és felhasználási területtel rendelkeznek. A rétegelt lemezt nem csak a bútor- és járműipar  (hajóépítés, buszpadló-építés, repülőgép-gyártás), hanem az építőipar és a csomagolóipar is kedveli.
A hajlítható rétegelt lemezekkel íves felületeket is burkolhatunk. Készülnek idompréselt rétegelt lemezek is, melyekkel leggyakrabban a szék ülésrésze, illetve szék háttámla formájában találkozunk.
A rétegelt lemezek lehetnek vízálló ragasztásúak, kültéri, ill. beltéri használatúak, csúszásmentes vagy filmbevonatos felületűek.

Előnyei:
  • nagy hajlítószilárdsággal rendelkezik, ezért előnyösen használható azokon a helyeken, ahol a tartós szilárdság elsőrendű követelmény;
  • könnyen és gyorsan megmunkálható;
  • jól felületkezelhető;
  • tömörfát helyettesíthet.
Méretek:
Általában 1525 x 1525 mm  ill. 2500 x 1250 mm méretűek, míg vastagságuk a leggyakrabban 4, 6, 8, 10, 12, 15, 18, valamint 24 mm.