NYPAN Asztaloscentrum és Barkácsdiszkont

9700 Szombathely, Varasd utca 16.

NYPAN
Akciók
Ajánlatkérés
Galéria
Kapcsolat

Mosogatók

BLANCO mosogatók

A Blanco mosogatók három egymástól különböző alapanyagból készülnek.

Rozsdamentes acél
Aligha lehet más anyagot ugyanúgy alkalmazni bármilyen konyhai környezetben, mint a nemesacélt. Ez a mosogatótálak tradicionális és leggyakrabban használt anyaga. A BLANCO kizárólag 18/10-es ötvözetet használ, amely az acélt nemesítő anyagok mennyiségére utal: 18% krómot és 10% nikkelt tartalmaz. Ez az összetétel felel meg a legmagasabb igényeknek.

A felület lehet selyemfényű vagy magasfényű, a polírozás technológiájától függően. A megszokott sima felület mellett szövetmintás változatok is megtalálhatók a BLANCO választékában.

A leheletfinom szövetmintázat elegáns, selymesen matt felületet kölcsönöz, amelyen a hagyományos rozsdamentes mosogatókhoz képest lényegesen kevésbé látszanak meg a használat nyomai: a vízkő, a karcolások és az ujjlenyomatok. A BLANCO szövetmintás mosogatói ideális választás azok számára, akik modern, esztétikus, ugyanakkor strapabíró rozsdamentes mosogatót szeretnének.

Tulajdonságai:
- klasszikus, kortalan szépség,
- fényálló,
- teljesen hőálló,
- élelmiszerálló és higiénikus,
- ápolása könnyű.

Silgranit PuraDur II
Az alapanyag kb. 80% gránit őrleményből áll, ami a mosogatót felülmúlhatatlanul keménnyé és karcállóvá teszi. Az akrylgyanta összetartja az anyagot, a mosogatónak zárt, pólusmentes felületet ad, az ápolást különösen megkönnyíti. A BLANCO 20 éves gyártási tapasztalatát felhasználva 2009-ben fejlesztette ki a speciális BLANCO PuraDur II anyagösszetételt, mellyel a gránitmosogató területén világviszonylatban piacvezetővé vált.

Tulajdonságai:
- 10 színből választhat, a ragyogó fehértől kezdve, a csillogó fényű alumetálig,
- felülmúlhatatlan karcállóság, kővel vetekedő keménység,
- vízlepergető hatás,
- hőállóság 280°C-ig,
- élelmiszerálló és higiénikus,
- folt- és saválló,
- fényálló,
- könnyen tisztítható.

Kerámia
A BLANCO kerámia mosogatói a finomkő anyagból készülnek, mely rendkívüli anyagsűrűségével a laboratóriumokban támasztott magas követelményeknek is megfelel. A kerámiamosogatók kellemes tapintásúak, lágy formájuk és pasztell színeik látványnak is szépek.

Tulajdonságai:
- rendkívüli ütés és ütközésálló,
- hőálló 1 000 °C-ig,
- folt- és saválló,
- fényálló,
- karcálló,
- ápolása egyszerű.

A Blanco termékválasztékát a jobb oldali Letöltések menüsor alatt találja.
 
FRANKE - Tökéletes higiénia a konyhában

Franke Fragranit DuraKleen® PLUS / Sanitized® mosogatók jellemzői:

 - 80 %-ban természetes összetevőkből áll: gránitőrlemény, kvarc-szilikát, illetve alumínium-hidroxid, valamint kb. 20 %-ban akrilból előállított kompozit anyag, amely ideális tulajdonságokkal rendelkezik a mosogató gyártáshoz.
 - Higiénia: A Fragranit DuraKleen® PLUS / Sanitized® aktív ezüstöt tartalmaz, amely hatékonyan lassítja a baktériumok terjedését. Tesztek bizonyítják, hogy a baktériumok a kezelt felületen 99 %-kal lassabban terjednek. A Sanitized® anyag hatása tartós, az ezüst-ionok még évek múlva is aktívan védik a felületet. Valamennyi Franke gránit mosogató elérhető Sanitized® felülettel.
 - Könnyen kezelhető: igazi kő-karakter, kiválóan tisztítható, tartós.
 - Hőálló: 280 °C-ig hőálló. Sem a forró edények és serpenyők, sem pedig a jéghideg tárgyak - rendeltetésszerű használat esetén - nem hagynak nyomot a mosogatón.
 - Karcálló: az anyagban található akril révén a mosogató felszíne rugalmas és ellenálló. Ez a fontos jellemző különbözteti meg a Fragranit DuraKleen®-t a kerámia, illetve zománcozott mosogatóktól.
 - Saválló: a savban gazdag gyümölcslevek és a bor, illetve a hagyományos háztartási tisztítószerek nem hagynak nyomot a mosogató felszínén.
 - Ütésálló: az anyag nagymértékben ütésálló, ami pl. a véletlenül elejtett edények esetén elsődleges fontosságú.
 - Csaphely- és dugókiemelő furat előkészítés: a megfelelő helyen a gránit ki van könnyítve, amely a látszó oldalon matricával van megjelölve. A lyuk kialakításához a jelölésre kell helyezni egy Ø8 mm-es pontozót, amelyre egy határozott kalapácsütést kell mérni. A jelölés helyét mindig ellenőrizni kell! A gránit mosogatókat tilos megfúrni.

A Franke nemesacél mosogatók tulajdonságai:

 - Kiváló minőség: 18 % krómot és 10 % nikkelt tartalmazó acélötvözetből készült termékek az alábbi felületkezeléssel elérhetők: matt, selyemfényű és dekor.
 - Korrózióálló: a levegőben lévő oxigénnel való reakció következtében olyan passzív védőréteg keletkezik az anyag felszínén, amely gátolja a rozsda kialakulását. A fenti reakció még akkor is végbemegy, ha a felületet megkarcolták, vagy igen erős igénybevételnek tették ki.
 - Hőálló: 1450 °C-ig nem olvad meg és ellenáll a hősokknak. A forró edények és serpenyők nem hagynak nyomot a mosogatón:
 - Rugalmas: a Franke által használt rozsdamentes acél 50 %-ot meghaladó rugalmassága az egyik legfontosabb követelmény a gyártás során, mivel ezáltal csökkenthető a mosogatóban a porcelán-, illetve üvegkár.
 - Higiénikus: a mosogató felszíne egyáltalán nem porózus. Bakterológiai szempontból veszélyes lerakódások így nem keletkeznek, a mosogató tisztítása pedig egyszerű.
 - Újrahasznosítható: a már kidobásra ítélt króm-nikkel acélból készült tárgyakat maradéktalanul be lehet olvasztani, és újrahasznosításuk révén belőlük új nemesacél-öntvények készíthetők.

A Franke termékválasztékát a jobb oldali Letöltések menüsor alatt találja.