NYPAN Asztaloscentrum és Barkácsdiszkont

9700 Szombathely, Varasd utca 16.

NYPAN
Akciók
Ajánlatkérés
Galéria
Kapcsolat

Bambusz lapok, tekercsek

Néhány szó a nádlevél szövetekről...

Színük a világos sárgától a zöldes sárgáig terjedhet, de egy tekercsen belül állandó. A nádlevél szövetek egyik oldala viaszos, lakkos hatású, a hátoldal világosabb, natúr felület. A frontoldal felületkezelése nem szükségszerű, de igény szerint színezett lakkal megoldható.

... a nádszár szövetekről...

Színük a fehértől a tojáshéj színig változhat, de egy tekercsen belül állandó. A nádszárszövetek két oldala típustól függően megközelítőleg azonos értékű. A nádszár szövetek pácolhatók, lakkozhatók, viaszolhatók. Felületkezelés nélkül napfény hatására sötétedik, sárgul a felület, valamint hamarabb piszkolódik és nehezebben takarítható.

... a bambusztekercsekről...

Két típust különböztetünk meg: Az egyik, textil hordozóanyagra felragasztott 3,5; 7; 12 és 17 mm széles lamellákból álló, nagy kopásállóságú (Brinell 4 N/mm2) felület. Ezek színe natúr (világos sárgás), illetve barna színű lehet. A másik, cérnákkal egymás mellé szőtt bambusz pálcákból és lamellákból álló tekercs. A lamellák és a pálcák, valamint a cérnák színének és elrendezésének függvényében kapjuk meg a különböző mintákat. Ezeknek mindkét oldala felhasználható, ellentétben a textil hátoldalúakkal.

... a bambusztapétákról...

A bambusztapéta természetes alapanyagú falburkolat. A gyártás kézművesipari módszerekkel és speciális egyedi festési eljárással, a színek széles palettájának felhasználásával történik. A gyártási eljárásból és a felhasznált természetes alapanyagokból adódóan lehetnek szabálytalanságok mind a szövésben, mind a színezésben. Ez a tisztán természetes végeredmény nem utánozható hagyományos nagyipari módszerekkel gyártott tapétákkal, ezért a gyártásból származó szabálytalanságokat nem hibaként kell értelmezni, hanem úgy, hogy ezek adják a termék varázsát, eredetiségét, egyediségét. Kiválóan alkalmasak helyiségek egyes falfelületeinek tervszerű kiemelésére, "felöltöztetésére".