NYPAN Asztaloscentrum és Barkácsdiszkont

9700 Szombathely, Varasd utca 16.

NYPAN
Akciók
Ajánlatkérés
Galéria
Kapcsolat

Alpok akril ajtófrontok

A bútoripar és a belsőépítészet jelen igényeinek megfelelő magasfényű lapok új generációja. Vetélytársai, a festett és fóliás MDF frontok, illetve a tökéletes fényt biztosító üveglap borítású anyagok.
A magasfényű akril bútorlap szerkezete a következő: Maga a felület, egy 2 mm vastag, egyéb területekről már jól ismert AKRIL réteg. A hordozóanyag 16 mm vastag (alap esetben fehér) laminált forgácslap. Ennek a szerkezeti felépítésnek az eredménye egy tökéletesen sík, tükörfényt biztosító 18 mm vastag panel.

Színválaszték
Bármilyen RAL színben rendelhető felár nélkül. Utángyártás esetén enyhe színárnyalat-különbség azonban előfordulhat!

Alkalmazási területek
Függőleges felületekre (ajtófrontok, takarólapok, fali panelek, ajtóbetétek, tolóajtók stb.) kiválóan alkalmas. Vízszintes alkalmazása, csak gyenge igénybevételnél ajánlott!

Jellemzők
A használati utasításokat betartva a felülete egy kemény réteget eredményez, mely karcállósága igen jó, sérülés esetén javítható, polírozható (szilikonmentes polírpasztával), a technológiából eredően a festékréteg sosem sérül, a polírozással sem csökken a vastagsága. A használat közben keletkezett felületi sérülések javítása, polírozása nem tartozik bele a garanciába! A faiparban ismert alapgépekkel vágható, fúrható, marható, stb. A fogantyúk felfúrásánál ügyelni kell arra, hogy a fúró éles legyen, ellenkező esetben az akril felületén ún. hálósodás léphet fel! Továbbá fontos, hogy a fúrás előtt ne használjunk pontozót, a jelölést alkoholos filccel tegyük, ami később szintetikus higítóval átitatott puha kendővel eltávolítható! 1,2 m-nél hosszabb lapoknál - az egyoldalas akril súlya miatt - enyhe ívelés előfordulhat.

Használati útmutató
A bútorlap felülete védőfóliával van ellátva. Az akril felület a védőfólia eltávolítása után, a légnedvesség hatására éri el teljes keménységét, ami kb 24 óra. Tisztítása kizárólag karcmentes pamutruhával és bármilyen folyékony tisztítószerrel történhet, mely nem tartalmaz súrolóanyagot és oldószert! Tárolása beszerelésig: vízszintes helyzetben, +5 és +40°C között!