NYPAN Asztaloscentrum és Barkácsdiszkont

9700 Szombathely, Varasd utca 16.

NYPAN
Akciók
Ajánlatkérés
Galéria
Kapcsolat

Sokoldalú OSB

Csak egy kattintás és bepillantást nyerhet az OSB csodás világába:
ÖTLETEK TÁRHÁZA KÉPEKBEN
/editor_up/A sokoldalu OSB_TESZT.pdf
Az OSB lapok felhasználása elsősorban az építőipar területén ismert, mint például a manapság igen elterjedt könnyűszerkezetes házak alapanyaga, de napjainkban a dízájnerek is előszeretettel alkalmazzák különféle belső terek kialakítása során és a bútoripar is kezdi felfedezni és látvány elemként alkalmazni. 
 
Az OSB lapoknak számos előnyük ismert amellett, hogy olcsón beszerezhetők. Dekoratívak és felhasználásuk sokoldalú, szinte mindent el lehet készíteni belőlük. Előkészítésük során csiszolhatók és könnyen lefesthetők. Víztaszító anyagból készülnek, ennek köszönhetően mérsékelten vízállónak is számítanak. A lapok jól megmunkálhatók és tartják méretüket. Vastagságukra való tekintettel többféle lap választható. Lehetnek 6, 8, 10, 12, 15, 18, 22, 25 milliméteresek

OSB lapok fajtái
 
OSB-2: leginkább a belső terek burkolására hivatott, szereti a száraz környezetet, így ajánlott beltéri helyeken felhasználni.
OSB-3: a 2-es típussal ellentétben már nedves környezetben is jól használhatók. Legtöbb esetben szaunák, valamint gyerekeknek szánt kerti házak építésére a legideálisabbak. 
OSB-4: ezen típus lapok szilárdsága kifejezetten nagy, így leginkább építőelemként funkcionálnak. Ebből a típusból lehet a legegyszerűbben könnyűszerkezetes házakat építeni.

Azonban minden egyes fajtájáról elmondható, hogy száraz és fedett helyen szükséges tárolni ahhoz, hogy megőrizze épségét. Nem vetemedik meg az évek során, mint a deszka, felülete pedig sima és tiszta, így lesz alkalmas belső területek burkolására egyaránt.